Floppy-disk Sony slaat 200 MB op

Sony demonstreerde op de Cebit zijn nieuwe floppy disk-technologie. Op deze diskette van 3,5 inch is in hoog tempo 200 MB aan gegevens op te slaan.

Met dit opslagmedium, de Hifd (high capacity floppy disc), wil Sony de concurrentieslag aangaan met Iomega en Imation. De techniek is een gezamenlijke ontwikkeling van Sony en Fuji Photo Film. Een aantal fabrikanten, waaronder Alps Electric en Teac, hebben zich achter de basisspecificaties geschaard.
De capaciteit van 200 MB laat alle voorgaande floppy disk-formaten achter zich. De techniek voor het wegschrijven en lezen lijkt sterk op die van harde schijven. De nieuwe schijf is compatibel met de huidige 3,5 inch-schijfjes. Uitwisseling van gegevens tussen beide formaten is daardoor eenvoudig.
Sony is overigens laat met een antwoord op de Zip-drive van Iomega en de Superdisk van Imation, die respectievelijk een capaciteit van 100 MB en 138 MB hebben. Vooral Iomega heeft al veel gebruikers. Deinstalled base was eind vorig jaar tien miljoen eenheden, terwijl Superdisk toen op drie miljoen eenheden zat. Superdisk is echter bezig aan een snelle opmars.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

bij mijn keyboard heb ik een diskettestation voor normale diskettes van 1.4 MB.

kan ik de diskette van 200MB die jullie aanprijzen daarvoor gebruiken als een normale diskette?????

@johan, dat kan niet. Je hebt een speciale HiFD diskdrive Sony van nodig. Die kan wel normale diskettes van 1.4 MB lezen en formatteren en is dus backwards compatible.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.