Managed hosting door True

Lucent koopt HP's draadloze apparatuur

 

Lucent Technologies koopt Hewlett-Packards afdeling voor stationaire draadloze apparatuur en begint daarmee zijn eigen divisie voor microgolf-communicatietechnologie. Beide bedrijven onthulden geen financiële details betreffende de overeenkomst.

Analisten verwachten dat Lucent dankzij de aankoop van de HP-unit, met de naam local multipoint distribution service (Lmds), binnenkort met breedbandige diensten komt, waaronder hoge-snelheids dataverbindingen en transport videodata. De technologie van Lmds verstuurt data-intensieve applicaties, zoals stemgeluid, videobeelden en televisie-signalen, via ether-frequenties naar locaties binnen het zichtbare bereik van een Lmds-antenne.
De Amerikaanse communicatiecommissie begint vandaag met de veiling van frequenties in het radiospectrum die ook gebruikt worden door Lmds. Deze techniek maakt het mogelijk om data draadloos te verzenden met snelheden tot wel 45 megabit per seconde. Dat is dertig keer de snelheid van een T1-lijn, aldus een woordvoerder van Lucent.
Dat bedrijf maakte gisteren verder bekend dat het onder de naam Lucent Venture Partners een fonds voor investeringskapitaal heeft opgezet. Dit fonds bevat nu al honderd miljoen dollar, bestemd voor investeringen in bedrijven die "dicht bij de producten en diensten van Lucent" liggen. Hieronder vallen ondermeer draadloze apparatuur, datanetworking, halfgeleiders en communicatiesoftware.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×