Network Associates koopt helpdesk

Network Associates (NAI) betaalt 110 miljoen dollar voor de overname van Magic Solutions, fabrikant van helpdesksoftware, inclusief de vijfduizend klanten. NAI, dat is voortgekomen uit de fusie tussen McAfee en Network General, kocht al eerder PGP, leverancier van het bekende coderingsproduct, en softwarefabrikant Helix.

Uiteindelijk wil het bedrijf de nieuwe leider worden op dit gebied voor het Windows NT-besturingssysteem van Microsoft. Dat doel lijkt niet ongrijpbaar. De jongste aankoop verdrievoudigt de omvang van NAI's consulting-divisie en verdubbelt de grootte van de verkoopafdeling. De softwarefirma erkent dat die laatste tak al enige tijd een beperking op de omzet vormde.
Zach Nelson, nu algemeen manager van NAI's Service Desk Unit, zal de gecombineerde helpdeskdivisie leiden. Nelson meent dat zijn firma op het NT-gebied nu ver voorligt op concurrent Remedy Corporation. De overname van Magic Solutions moet in het tweede kwartaal zijn afgerond en zorgt dan voor een afschrijving van ongeveer negentig miljoen dollar. Daar komen de kostenposten bij van de overname van Trusted Information Systems, dat vorige maand werd aangetrokken middels een wederzijdse aandelenruil ter waarde van driehonderd miljoen dollar. De totale afschrijvingen komen daarmee op ruim 185 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.