Managed hosting door True

Microsoft toont multimedia-browser

 

Microsoft verstrekte woensdag de eerste details over een nieuwe multimedia-browser, met de codenaam Chrome, die in augustus wordt gelanceerd. Deze software zal bestaan als een professionele, geïntegreerde optie voor Windows 98 en niet als een alleenstaande applicatie uitkomen.

De technologie achter Chrome moet het mogelijk maken om 3D-animaties van TV-klasse en hoogkwalitatief geluid via het web te ontvangen. Belangrijkste kenmerk is dat dit multimedia-geweld te verkrijgen zal zijn voor slechts een fractie van de huidige downloadtijden, aldus Microsoft.
Het bedrijf vertelde echter niet hoe dat bereikt moet worden. Het is wel duidelijk dat het verhoogde prestatieniveau sterk leunt op ruwe kracht; Chrome zal alleen draaien op supersnelle, zware Windows-systemen. Dergelijke computers zijn nu nog niet eens op de markt en daarbij is ook de trend naar PC's onder de duizend dollar. Microsoft gokt echter op de verwachting dat ook de prijs van zeer zware machines omlaag komt.
Het web ligt, ondanks het wereldwijde bereik, momenteel nog ver achter op de televisie wat betreft advertentie-opbrengsten. Indien Chrome een succes blijkt, opent dat de deur naar een forse reclame-concurrentie tussen het web en TV.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×