Unisys besteedt PC's uit aan HP

Nadat Unisys enige maanden heeft onderhandeld met 'een grote leverancier' over het uitbesteden van zijn PC-fabricage, onthult het nu dat die overeenkomst is gesloten met Hewlett-Packard (HP). Die fabrikant zal nu PC's produceren en assembleren op basis van het 'Build To Order'-model (BTO), dat Unisys al geruime tijd voerde.

De totale PC-divisie van Unisys behaalt een omzet van 500 miljoen dollar. Door de uitbesteding van deze tak kan de computerfirma zich nu concentreren op de hardware en het ontwerp van middelzware tot zeer zware server. Unisys wil zich specialiseren in bedrijfskritische computers en laat daarom de productie van de aan te sluiten PC's, notebooks en lichte servers voortaan over aan HP.
"Unisys heeft kennelijk besloten dat het zich wil terugtrekken uit de fabricage van PC's en kleine servers", zei Mike Naggiar, algemeen directeur voor HP's distributiekanalen in Noord-Amerika. "Wij worden nu hun leverancier en zullen de merknamen van hun producten voeren. Zij gaan die computers verkopen en ondersteunen. Unisys wil dus een grote systeemintegrator worden."
Volgens diverse geruchten dongen Dell Computer en minstens twee andere Aziatische PC-fabrikanten mee naar het nu gesloten contract. Dell had geen commentaar op deze berichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.