Rockwell en 3Com staken 56K-strijd

Rockwell Semiconductor Systems en 3Com begraven de strijdbijl in hun geschil over het testen van elkaars 56K-modems. De twee bedrijven verklaarden deze week dat het vergelijkende onderzoek naar de interoperabiliteit tussen hun 56K-modems is afgerond.

Hierdoor kan deze analoge apparatuur van de fabrikanten met elkaar communiceren volgens de officiële standaard voor dataverkeer met een snelheid van 56 kilobit per seconde. De langdurige strijd om het vestigen van een standaard, tussen 56Kflex- en K2-technologie, heeft gebruikers afgeschrokken. De reële angst bestond dat aangeschafte 56K-modems na het vaststellen van een standaard niet meer compatibel zouden zijn.
Sinds 5 februari dit jaar is een industriebrede standaard gedefinieerd. Vervolgens hadden Rockwell en 3Com echter onenigheid over de testprocedure voor hun nieuwe standaard-compatibele modems. Ook deze strijd zorgde voor een vertraging in de adoptie van 56K.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.