Europese firma's samen in e-handel

Een aantal Europese ondernemingen gaat werken aan de beveiliging, codering en juridische zaken omtrent elektronische handel. Shell, het Zweedse postbedrijf, ICL, Telecom Italië en de Britse Post hebben vrijdag een instelling voor internationale commerciële uitwisseling opgericht.

De bedrijven zullen trachten problemen gezamenlijk op te lossen en deel te nemen aan de totstandkoming van de wetten ten aanzien van elektronische handel. De groep wil de ontwikkelingen omtrent de wetgeving versnellen, inclusief het gebruik van digitale handtekeningen. Op deze manier kunnen verschillen in standaard en wetgeving in de diverse Europese landen worden voorkomen. De samenwerking moet leiden tot een kostenbesparing voor de deelnemers.
De organisatie koopt voor het eind van het jaar te beschikken over een ledenbestand van 250 ondernemingen van verschillende omvang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.