Be besturingssysteem op Intel

Versie 3.0 van Be OS, het besturingssysteem van Be, is de eerste versie die niet alleen op Power PC's maar ook op Intel-machines draait.

Volgens Be-directeur Jean Louis Gassée is er naast Windows plaats voor een specifiek en gespecialiseerd besturingssysteem: "Kijk maar naar Linux." Gassée verwacht dat Be OS het mediasysteem op de Intel-markt wordt. Met versie 3.0 wordt Partition Magic van Power Quest meegeleverd. Gebruikers kunnen hiermee hun harde schijf partitioneren, zodat naast Windows ook Be OS te installeren is.
Oorspronkelijk werd Be OS vooral gezien als besturingssysteem voor de bovenkant van de markt. Be kijkt nu echter ook naar de consumentenmarkt. De PC-markt bestaat in 2000 uit vier miljoen gebruikers van audio en video. Daarvan wil Be 25 procent bedienen. Voorlopig bereikt het bedrijf nog slechts de 'geeks' en de enthousiastelingen met versie 3.0. Deze versie is nog steeds te complex en te moeilijk tijdens installatie en gebruik, zo geeft Be toe. Versie 4.0, vanaf september op de markt, moet geschikt zijn voor video-amateurs en andere op audio en video georiënteerde fanatieke PC-gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.