Java moet Corel overeind houden

Corel omarmt Java opnieuw om beter met Microsoft te kunnen concurreren. De vorige poging om zijn office-suite in Java te programmeren liep uit op een drama (de traagst presterende tekstverwerker aller tijden), maar Corel heeft er nog vertrouwen in.

"De ontwikkelingen rond virtuele machines en jit-compilers maken van Java een snellere technologie", aldus Michael Cowpland, president van Corel. Java moet dan wel snel een succes worden. Corel leed over 1997 een verlies van bijna 232 miljoen dollar, bij een omzet van 261 miljoen.
Het softwarebedrijf gokt op Java's succes. Dat zou betekenen dat niet elke PC 'automatisch' volgestopt wordt met Microsoft-producten: Windows en Microsoft Office. De niet-Windows-markt ligt nog volledig open, en daar wil Corel van profiteren. Afgelopen week presenteerde het een ontwikkelomgeving: de Corel Site Builder. Hiermee zijn componenten uit de Corel-suite draaiend op een server (als Java Beans) te configureren voor verschillende typen gebruikers. Deze kunnen de benodigde functionaliteit benaderen via een browser.
Corel staat op het punt om op Java gebaseerde netwerkcomputers te produceren en te verkopen. Binnen enkele weken lanceert het een zwaar uitgevoerde machine voor duizend dollar. Op termijn komt er een uitgeklede goedkopere versie.
Voorlopig moet Corel echter overleven in een door Microsoft gedomineerde wereld. De strategie die het op die markt kiest is die van compatibiliteit. Corel stelt alles in het werk om de tekst- en rekenbladbestanden van zijn Office-suite uitwisselbaar te laten zijn met Microsoft Office.
Ondertussen investeert Corel in zijn verkoopapparaat, om het aantal zakelijke gebruikers te vergroten. Op de consumentenmarkt wil het met promotie- en kortingsacties meer klandizie genereren. In het vierde kwartaal van dit jaar maakt spraakherkenning deel uit van de kantoorsoftware. De eerste ervaringen op de consumentenmarkt in de VS stemmen hoopvol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.