Eastman zet werkstroom op Exchange

Eastman Software introduceert nieuwe software voor document- en werkstroombeheer op het Microsoft Exchange-platform. De annoncering van 'Work Management for Microsoft Exchange' luidt een nieuwe fase in in de slag om deze markt.

Bob Weiler, voormalig vice-president bij Lotus en nu de baas van Eastman Software, en Microsoft-topman Steve Ballmer annonceerden de producten: Workfolder for MS Exchange (WFX), Document Manager for MS Exchange (DMX) en een nieuwe versie van Imaging for Windows Professional (versie 2.0). WFX is eencontainer voor het vergaren, organiseren en delen van bedrijfsinformatie. DMX is een tool voor het beheren van documenten, inclusief versiebeheer en toegangscontrole. Imaging for Windows Professional Edition 2.0 zet papieren documenten en faxberichten om in elektronische documenten. De software moet 'kenniswerkers' beter laten samenwerken.
De software is geënt op Microsoft Exchange Server en de Outlook-interface. Daardoor zouden de applicaties bedrijfsbreed inzetbaar zijn tegen acceptabele eigendomskosten. Eastman Software werkt nu aan Workflow Connector, een interface tussen de Exchange- en zijn andere document- en imagingproducten.
Door het aanbod uit te breiden naar de onderkant van de markt profileert Eastman Software zich als aanbieder van 'workflow for the masses'. Om de applicaties in te zetten hoeft de organisatie niet drastisch te worden aangepast, zoals in transactie-georiënteerde productie-omgevingen meestal het geval is. Ook bedrijven als Teamware en Filenet komen met dergelijke pakketten op de markt.
Microsoft probeert door samenwerking met derde partijen het e-mail- en berichtensysteem Exchange Server uitbouwen tot een volwaardige groupware- en werkstroom-omgeving, die concurreert met Lotus Notes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.