WTO onderzoekt mogelijkheden e-handel

De internationale handelsorganisatie WTO heeft onder de naam 'Electronic Commerce and the Role of the WTO' een studie over elektronische handel gepubliceerd. Het rapport is opgesteld door een groep economen en dient als achtergrondinformatie voor de 132 lidstaten.

De meeste landen zijn nu bezig met het opstellen van beleidsregels over deze nieuwe handelsvorm.
De elektronische handel neemt enorm toe. Rond de eeuwwisseling zal de marktwaarde ongeveer 600 miljard gulden bedragen. De studie benadrukt de grote mogelijkheden die deze handelsvorm biedt, ook voor ontwikkelingslanden. Er is nog veel werk te verrichten, om de toegang tot de infrastructuur en de vaardigheden van de gebruikers te verbeteren. De lidstaten onderzoeken momenteel op welke manier de WTO om moet gaan met deze nieuwe handel. Vanwege de unieke aard van de elektronische handel, zijn nog veel vragen onbeantwoord.
Producten die gekocht zijn via Internet en vervolgens fysiek worden afgeleverd, vallen onder de bestaande WTO-regels. De situatie is veel ingewikkelder voor goederen die worden bezorgd als digitale informatie over het Internet. Het rapport stelt ook, zonder een oordeel te vellen, zaken als beveiliging, regulering en privacy aan de orde.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.