Internet-snelheid kruipt omhoog

De prestaties van Internet lagen in de eerste twee maanden van dit jaar 60 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit zegt het Amerikaanse bedrijf Keynote Systems, dat een index bijhoudt van de algemene Internet-snelheid.

Keynote meet hoe lang het duurt voordat een bepaalde webpagina op het scherm wordt getoond. Het meet dagelijks elk kwartier de veertig meest geraadpleegde (Amerikaanse) websites tijdens kantooruren. Dit gebeurt vanuit 27 verschillende stedelijke gebieden in de VS. De gemiddelde tijdsduur voordat een pagina op het scherm wordt getoond, bedroeg in februari 24,39 seconden.
Ook in Nederland houden diverse instanties de prestaties van Internet in de gaten. Zij passen echter andere methoden toe. De Ivis-index van Netcast bijvoorbeeld meet op basis van mensen die vrijwillig hun verbinding laten testen. In België laat het bladClickx continu de prestatie van een aantal Internet-aanbieders meten door naar verschillende websites te 'pingen' - een aantal bytes sturen naar sites, die daarop antwoord teruggeven. Hoe langer dat duurt en hoe meer verstuurde pakketten niet aankomen, hoe slechter de provider.
Volgens de Ivis-index wijkt de Nederlandse situatie iets af van de Amerikaanse. In Nederland is de snelheid van Internet de afgelopen twee jaar nauwelijks toegenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.