Novell breidt Netware 5.0 uit

Novell heeft tijdens de opening van de jaarlijkse Brainshare-gebruikersconferentie een aantal deelproducten geannonceerd voor het op TCP/IP gebaseerde netwerkbesturingssysteem Netware 5.0.

Volgens Novell bevat Netware de snelste Java Virtual Machine (JVM) op de markt, twee keer zo snel dan Microsofts JVM voor Windows NT. Java-applicaties kunnen met behulp van de Netware-JVM op de server draaien.
Daarnaast wordt het systeem vanaf versie 4.11 standaard geleverd met een Oracle 8 database voor vijf gebruikers. Tot slot heeft het softwarebedrijf de prijzen van zijn Novell Directory Services (NDS), waarmee Windows NT-servers beheerd kunnen worden, verlaagd. De prijs bedraagt tot en met juli 16 dollar per knoop, in plaats van 26 dollar.
Novell probeert Netware 5.0 weer meer in de kijker te spelen van de markt, omdat NT 5.0 keer op keer te kampen heeft met vertragingen. Ondanks het feit dat de onderneming de afgelopen tijd al een serie producten voor deze omgeving het licht deed zien, waaronder NDS voor NT, Border Manager en ZEN works.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.