Goeddraaiend STM toch somber gestemd

De Frans-Italiaanse chipfabrikant STM, voorheen bekend als SGS-Thomson Microelectronics, meldt een omzet- en winst-stijging voor de eerste helft van dit jaar. De firma verwacht echter minder goede resultaten voor het derde kwartaal.

De omzet steeg met 10,4 procent naar 1,07 miljard dollar en leverde een netto resultaat op van 97,5 miljoen dollar, dat groeide met 5,9 procent.
Het bedrijf wist de financiële malaise waar andere chipproducenten onder lijden te vermijden dankzij z'n gespecialiseerde chips. STM's gedifferentieerde producten, zoals geïntegreerde circuits voor harde schijven en decodeerkastjes, genereerden in het tweede kwartaal 673 miljoen dollar. Dat is een stijging van 21,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dergelijke halfgeleiders maken 62,9 procent uit van STM's omzet in het afgelopen kwartaal - een aandeel-toename van 57 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 1997.
De resultaten van de divisie voor geheugenchips, die produceert voor een markt waar andere fabrikanten harde klappen krijgen, bleven "in wezen gelijk", aldus president Pasquale Pistorio. Dit wijt de topman aan de toenemende prijsdruk. Desondanks groeide de afdeling wel dankzij grotere vraag naar chips voor smartcards.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.