Netscape mikt op serversoftware en site

Netscape belooft voor dit jaar veel veranderingen aan zijn website en de verovering van de markt voor serversoftware. Deze plannen zette mede-oprichter en technologie-directeur Marc Andreessen zaterdag uiteen op de Cebit.

Deze strategiewijziging moet, samen met de wereldwijde ontwikkeling van de vrijgegeven Communicator-software, het recente financiële verlies ongedaan maken. Vanaf 31 maart stelt de softwarefabrikant de broncode van Communicator 5.0 gratis beschikbaar aan ontwikkelaars via een speciale website (http://www.mozilla.org/). "Dat zal leiden tot een enorm versnelde ontwikkeling van onze software", voorspelt Andreessen. Om een wildgroei aan incompatibele versies te voorkomen, handhaaft Netscape een officiële Communicator en zet het richtlijnen op voor de diverse vrijwillige ontwikkelaars.
"Op dit moment hebben al ruim 3,6 miljoen mensen ingetekend op onze vernieuwde Netscape-site", meldt de directeur technologische ontwikkeling. Zijn bedrijf vormt deze website (http://www.netscape.com/) om tot een Internet-toegangspoort waar gebruikers informatie, tips en software vinden. "Dat betekent overigens niet dat we het, zoals Microsoft, opnemen tegen de gevestigde bedrijven op dat gebied. Wij werken juist samen met die firma's", verzekert Andreessen.
Verder legt Netscape dit jaar meer nadruk op zijn zwaardere software. Die bedrijfsprogrammatuur bestaat uit de Suitespot Server versie 3.5, de Commerce Xpert-applicatiereeks en de vorige week gelanceerde tweede versie van de Netscape Application Server (NAP). Het bedrijf kreeg NAP eind vorig jaar in handen dankzij de overname van Kiva Software. Het is een intermediaire server die PC's, slanke computers en webbrowsers koppelt aanlegacy-systemen en databanken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.