Motorola en IBM leveren 300 MHz Power PC

Motorola en IBM Microelectronics kondigen beiden de beschikbaarheid aan van een 300 MHz-versie van de Power PC 750-processor. Het eerste bedrijf maakte ook nog bekend dat het eind dit jaar een Power PC-chip introduceert die is gebaseerd op kopertechnologie.

IBM kwam al eerder naar buiten met plannen voor het fabriceren van chips die gebruik maken van koper. Dit sterk-geleidende metaal vervangt aluminium voor de verbindingen tussen de transistoren op een microprocessor. Volgens Michael Slater, president van Microdesign Resources, biedt het gebruik van koper in Power PC-chips wel voordelen, maar levert het geen grote bijdrage aan de ontwikkeling van deze processor-familie. "Koper is slechts een van de factoren", aldus Slater.
De Power PC 750-reeks werd in augustus geïntroduceerd. De eerste exemplaren haalden een kloksnelheid van 266 MHz en zijn onder de naam G3 al toegepast in de Macintosh- en Powerbook-computers van Apple. Daarnaast worden deze processoren gebruikt in apparaten van Mercury Computer en Interware. Slater voorspelt dat voortdurende problemen binnen Apple een hindernis blijven vormen voor de acceptatie van de Power PC 750 in de bovenkant van de processormarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.