Browsers straks zonder Windows

Browsers zullen uiteindelijk zonder besturingssystemen kunnen om slimmer, eenvoudiger en meer flexibel te worden. Dit voorspelden TCP/IP-ontwikkelaars Vint Cerf en Robert Kahn gisteren tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse National Press Club.

De 'Internet-grondleggers' zeggen dat het in de toekomst mogelijk is dat Internet automatisch gebruikers kan vertellen welke software zij nodig hebben voor bepaalde handelingen. Verder menen zij dat de dominante marktpositie van Microsoft niet doorbroken zal worden door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dat laten Cerf en Kahn over aan nieuwe, jonge ondernemers, zoals Gates ooit was. De twee menen dat anderen met het volgende revolutionaire idee op de proppen komen. "Je moet daarvoor praten met dertien- tot zestien-jarigen. Zij gaan de software schrijven, niet Microsoft", zei Cerf. Daar voegt hij aan toe dat de Internet-apparaten van de toekomst chips zullen bevatten die functies versimpelen en daarmee besturingssystemen overbodig maken.
Kahn, directeur van de Corporation for National Research Initiatives, beweert dat Java en intelligente software-agenten een grote rol zullen spelen bij het beëindigen van Windows' overheersing. Het probleem van software-bundeling zal echt ook zonder Microsoft voortbestaan, waarschuwt Kahn. "Systeemintegratie is een lange termijn-kwestie, een bijproduct van continue fusies en overnames in de industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.