MKB geeft meeste uit aan hardware

Dit jaar zal het Europese midden- en kleinbedrijf 60 procent van zijn IT-budget spenderen aan hardware. Hiervan bestaat bijna tweederde uit PC-aankopen (39 procent van de totale uitgaven). Dit blijkt uit het recente rapport 'IT in European SME's' van onderzoeksbureau Datamonitor.

De wereldwijde PC-markt heeft op dit moment een waarde van ongeveer twintig miljard dollar. Het belang van het midden- en kleinbedrijf voor de grote PC-fabrikanten als IBM, Dell, Gateway 2000 en Compaq is dus duidelijk, stelt Datamonitor. Dit is immers een groot afzetgebied. Het hele mkb in Europa besteedt slechts eenvijfde van het totale IT-budget aan dienstverlening. Het merendeel daarvan wordt echter gegenereerd door de middelgrote bedrijven, die veel meer uitgeven aan externe consultants en ondersteuningsspecialisten.
De aanschaf van software wordt grotendeels gedreven door de behoeften van de administratieve en financiële directie en marketing-divisies. De vraag naar servers komt voornamelijk voort uit informatie-intensieve sectoren zoals financiële dienstverlening. De voornaamste drijfveren voor investeringen in netwerksystemen zijn de behoeftes aan het delen van applicaties, databases en printers. Bijkomende, maar minder grote, overwegingen zijn toegang tot Internet en e-mail.
 
IT-uitgaven MKB Europa voor 1998


Aandeel-budgetBedrag
(miljoen dollar)
PC's39 procent18.310
Software219.820
Diensten209.080
Netwerkapparatuur104.660
Servers62.760
Printers42.030
Totaal10046.660

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.