Amdahl sluit pact met IBM

Mainframefabrikant Amdahl verkoopt zijn software voortaan in licentie aan oud-rivaal IBM. Dit is bekend gemaakt op de computerbeurs Cebit in Hannover. De recent opgerichte softwaredivisie van de AS/390-kloonfabrikant heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Global Services-tak van IBM.

Deze neemt nu het Transparent Data Migration Facility-product (Tdmf) in licentie.
Die software stelt gebruikers in staat om hun opslagsystemen te spiegelen naar andere locaties terwijl het 390-mainframe gewoon blijft functioneren. IBM Global Services zal een complete migratiedienst bieden en niet alleen het product. Amdahl vraagt zestigduizend dollar per processor voor Tdmf-licenties. Het bedrijf heeft momenteel 140 klanten, waaronder AT&T en grote rekencentra. De omzet van Tdmf is in drie kwartalen van nul naar 180 miljoen dollar gestegen.
De Tdmf-techniek werkt momenteel op het MVS-besturingssysteem voor schijfstations die compatibel zijn met 3380- en 3390-systemen. Amdahl werkt echter aan versies voor Unix en Windows NT. Mike Orr, directeur van Amdahls Amerikaanse software-afdeling: "Onze klanten willen dit ook op andere systemen zien. Daarbij noemden zij Solaris en NT." De systeemfabrikant wil dit jaar nog een bedrijf overnemen om zijn aanbod van software en diensten te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.