Managed hosting door True

AT&T met ruzie uit top Telecom Italia

 

De voorgenomen alliantie tussen AT&T en Telecom Italia staat onder druk. Mark Baker, vertegenwoordiger van AT&T in de directie van het Italiaanse bedrijf, is opgestapt.

De overeenkomst tussen beide partijen is inmiddels beëindigd. Volgens woordvoerders van beide ondernemingen gaan de gesprekken over een samenwerking door. Baker trad in oktober vorig jaar aan in de directie van Telecom Italia, dat toen net de privatisering achter de rug had.
AT&T zou een belang van 1,2 procent in het Italiaanse bedrijf nemen en Telecom Italia zou een evengroot belang in de Amerikaanse onderneming kopen. Ook Unisource nam een belang van 1,2 procent in Telecom Italia en kreeg een zetel in de directie. De uitwisseling van belangen had een vervolg moeten zijn op de wereldwijde alliantie tussen beide bedrijven. De Italianen zijn echter gebelgd over het feit dat zij geen vertegenwoordiger in de Amerikaanse directie mogen leveren. De alliantie is daarom nog niet gesloten. Waarschijnlijk zit er niet meer in dan een regionale samenwerking in Zuid-Amerika.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223845). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×