AT&T met ruzie uit top Telecom Italia

De voorgenomen alliantie tussen AT&T en Telecom Italia staat onder druk. Mark Baker, vertegenwoordiger van AT&T in de directie van het Italiaanse bedrijf, is opgestapt.

De overeenkomst tussen beide partijen is inmiddels beëindigd. Volgens woordvoerders van beide ondernemingen gaan de gesprekken over een samenwerking door. Baker trad in oktober vorig jaar aan in de directie van Telecom Italia, dat toen net de privatisering achter de rug had.
AT&T zou een belang van 1,2 procent in het Italiaanse bedrijf nemen en Telecom Italia zou een evengroot belang in de Amerikaanse onderneming kopen. Ook Unisource nam een belang van 1,2 procent in Telecom Italia en kreeg een zetel in de directie. De uitwisseling van belangen had een vervolg moeten zijn op de wereldwijde alliantie tussen beide bedrijven. De Italianen zijn echter gebelgd over het feit dat zij geen vertegenwoordiger in de Amerikaanse directie mogen leveren. De alliantie is daarom nog niet gesloten. Waarschijnlijk zit er niet meer in dan een regionale samenwerking in Zuid-Amerika.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.