Apple's Columbus wordt consumenten-'NC'

Apple zou onder de codenaam Columbus werken aan de ontwikkeling van apparaten die Internet-toegang bieden en die zowel CD's als DVD's afspelen. Op de aanhoudende stroom van geruchten over dit project wil Apple officieel geen commentaar geven.

Apple zou met deze NC-achtige apparaten willen profiteren van de convergentie van consumentenapparatuur en PC-technologieën. Naar verluidt is dit het eerste grote project van interim-directeur Steve Jobs.
De combinatie van een soort Web TV met een CD- of DVD-speler moet een gebruiksvriendelijk en goedkoop apparaat opleveren. Deze amusementsmachine wordt verbonden met de servers van Internet-providers, die elk besturingssysteem kunnen gebruiken. Dit contrasteert met Microsofts Web TV die speciale software op de server vereist. Bovendien weerspreekt dit eerdere geruchten dat Apple een variant op de netwerkcomputer (NC) ontwikkelt die gekoppeld moet worden aan een server met het zijn toekomstige Rhapsody-besturingssysteem.
Nadere details over de Columbus-apparaten zijn niet bekend. Dat weerhoudt analisten er niet van om te voorspellen dat dit project Apple's eerste stap in de netwerk-markt wordt. Deze speculaties vinden nog extra voeding in het feit dat het bedrijf onlangs zijn Newton-palmcomputers heeft geschrapt. Daarbij liet het doorschemeren dat het zijn Macintosh-besturingssysteem aanpast voor lichtere, draagbare apparatuur.
Waarschijnlijk positioneert Apple zijn Columbus-machines als consumenten- of informatie-apparaten en niet als PC-vervangers. Overigens heeft het al ervaring op dit terrein. Het lanceerde in mei 1996 onder de naam Pippin een soortgelijk amusementsproduct, dat in licentie werd verkocht door ondermeer Bandai. Dit apparaat werd echter eind vorig jaar geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.