SGI slaat terug met midrange-servers

Directeur Rick Belluzzo van Silicon Graphics Incorporated (SGI) lanceert eind deze maand de nieuwe strategie van zijn bedrijf om verloren terrein te herwinnen in de markt voor midrange-systemen. De computerfirma slaat een nieuwe richting in door zijn technische expertise toe te passen op open standaarden voor zijn Unix-variant Irix.

SGI is al in stilte begonnen met het testen van voorgeconfigureerde zware netwerkservers. Deze systemen omvatten twee geclusterde Origin200 Unix-machines met elk één of twee processoren, een bijgeleverd netwerk-bestandssysteem (NFS), functionaliteit voor hoge beschikbaarheid,failover-capaciteiten en een reeks beheerapplicaties. SGI wil met dit productaanbod middelzware gebruikers benaderen, van Internet-providers tot bedrijfsdepartementen.
Verder heeft de computerleverancier enkele specifieke eigenschappen van zijn Array-clustering- en Failsafe-technologie verwijderd, om deze producten nu ook voor algemenere doeleinden aan te bieden. De gestripte functionaliteit is speciaal bedoeld voor wetenschappelijke en zwaar-technische gebruikers. Daarnaast evalueert SGI nu het gebruik van api's (applicatie programmeer interfaces) van andere leveranciers voor het clusteren van zijn Irix-servers. Hierbij kijkt SGI vooral naar de Microsoft Cluster Server, voorheen bekend als Wolfpack.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.