Quark en Microsoft begraven strijdbijl

De twee softwarebedrijven en eens gezworen vijanden Quark en Microsoft hebben gisteren een strategische alliantie gesloten. Hierbij neemt dtp-softwaremaker Quark technologieën van Microsoft over als referentieplatform voor toekomstige eigen technologieën.

Deze overeenkomst luidt het einde in van Quarks overgang van Macintosh-afhankelijke ontwikkelaar naar een volbloed Microsoft-softwarehuis.
Alweer enkele jaren geleden is vormgevingsapplicatie en paradepaardje Quark Xpress overgezet op het Windows-besturingssysteem, maar Quark genoot vooral bekendheid door zijn Mac-versie. Vorig jaar verscheen de nieuwe versie van deze software eerder op het Windows- dan op het Macintosh-platform.
Het lijkt er nu op dat Quark zijn eigengereidheid heeft laten varen en de zaken meer afstemt op Microsoft. De twee bedrijven zijn ondermeer overeengekomen dat Quark zijn systemen voortaan ontwerpt door Microsofts COM- en Dcom-objectmodellen te gebruiken. Daarnaast werken de twee softwarefirma's voortaan hecht samen voor alpha- en bèta-programma's en zullen Quark-producten specifiek getest en gecertificeerd worden voor Backoffice en Windows. Verder vallen technologisch onderzoek, zakelijke ontwikkeling, verkoop en marketing voortaan ook onder het samenwerkingsverband.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.