VS breiden Microsoft-zaak uit naar Java

Het Amerikaanse ministerie van Justitie betrekt Java bij het onderzoek naar de praktijken van Microsoft. Sun Microsystems heeft een verzoek van het ministerie ontvangen om informatie te geven over de programmeertaal Java.

Microsoft en Sun zijn op dit moment verwikkeld in een juridische strijd over de licensering van Java. Sun eist dat Microsoft het Java-logo, een kop koffie, niet meer gebruikt. Daarnaast wil Sun een schadevergoeding van zeventig miljoen gulden.
Topman Scott Mc Nealy pakte Microsoft enkele weken geleden stevig aan tijdens de hoorzitting in de Senaat. Het verzoek van Justitie aan Sun duidt erop dat de onderzoekers zich niet alleen op de browsers van Microsoft richten, maar ook het terrein van de besturingssystemen betreden. Op dit laatste gebied kan Sun met de Java-technologie concurrentie bieden aan de Windows-systemen van Microsoft.
Justitie wilde niet bevestigen dat het onderzoek uitgebreid wordt. Het ministerie klaagde Microsoft in oktober aan en stelde dat de software-fabrikant PC-makers dwingt om zijn browser Explorer te installeren om voor een Windows-licentie in aanmerking te komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.