Oracle wint slag om Web TV

NCI heeft een contract gesloten met de Britse telecomgigant Cable & Wireless voor de levering van software voor digitale Web TV. NCI, een samenwerkingsverband van Oracle en Netscape, heeft met deze deal concurrent Microsoft achter zich gelaten.

Het contract maakt deel uit van een bedrag van honderd miljoen pond (330 miljoen gulden) die C&W wil investeren in een infrastructuur voor digitale televisie.
De software biedt kabeltelevisie-gebruikers de mogelijkheid films te kijken volgens 'pay-per-view', programma-informatie op Internet, elektronische post, thuiswinkelen en andere interactieve diensten. De applicaties worden ontwikkeld op basis van Html en Javascript.
Cable & Wireless zal de mogelijkheden het eerst aanbieden aan zes miljoen aansluitingen in het Verenigd Koninkrijk. Later volgen Australië en Hong Kong. In totaal bereikt het bedrijf vijftien miljoen aansluitingen wereldwijd. C&W zal de mogelijkheden gefaseerd over de komende jaren aanbieden. Nog dit jaar gaat het project van start.
Ook Microsoft was in de race voor een contract met C&W. De telecomgigant ging uiteindelijk met NCI in zee omdat de software van dit bedrijf vandaag al beschikbaar is. Ian Mecklenburgh, directeur Nieuwe Media bij C&W, zegt hierover: "Wij hebben de DTV Navigator van NCI al zien draaien. Het is geen 'vaporware' zoals sommige andere producten; we zijn dus niet gedwongen slechts een ontwikkelplan aan te schaffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.