CSC vraagt CA overnamebod in te trekken

"Charles, wij vragen je om je overnamebod onmiddellijk in te trekken en over te gaan tot de orde van de dag." Zo luidt de officiële reactie van topman Van B. Honeycutt van Computer Sciences Corporation (CSC) op het overnamebod van 9,2 miljard dollar van directeur Charles Wang van Computer Associates (CA).

In een brief laat eerstgenoemde weten dat het bod van 108 dollar per aandeel te laag is voor zijn aandeelhouders. CA heeft laten weten zijn overnamepogingen niet op te geven. Wang probeert de directie van CSC te omzeilen door aandeelhouders direct te benaderen met zijn overnamebod. Bovendien vindt hij dat de culturen van de twee bedrijven niet bij elkaar passen en dat CSC in geval van een overname naar alle waarschijnlijkheid klanten op het gebied vanoutsourcing gaat verliezen. Een aantal klanten zouden al bezorgd hebben gereageerd en te kennen hebben gegeven om gebruik te maken van een clausule die hun de mogelijkheid geeft om contractbreuk te plegen in geval van een overname.
Ook de neutraliteit van CSC, in het aanbevelen van software aan klanten, is volgens Honeycutt in het geding. CSC wil niet verworden tot een dealerkanaal voor CA-software. Tot slot vreest Honeycutt dat een aantal van zijn werknemers ontslag zullen nemen, omdat ze niet voor CA willen werken. Om zichzelf te beschermen kondigde de CSC-topman juridische maatregelen aan.
"CSC heeft veel grotere korte en lange termijn belangen dan in je bod naar voren komen", aldus Honeycutt. Zelfs een vergoeding van 114 dollar per aandeel, dat CA bereid was te betalen in geval van een vriendelijke overname, is wordt als onacceptabel omschreven. Een eventuele overname zou in ieder geval in buurt komen van de acquisitie van Digital door Compaq, die met een bedrag van 9,6 miljard dollar bekend staat als de grootste ooit in de computerindustrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.