Microsoft tart Sun met Visual Java

Microsoft lanceerde gisteren nieuwe Java-ontwikkelhulpmiddelen die geoptimaliseerd zijn voor Windows. Deze software omvat nieuwe Windows Foundation Classes, de eerste bèta van Visual J++ versie 6.0 en extra ondersteuning voor Microsofts J/Direct-interfaces voor applicatie-ontwikkeling.

Hiermee negeert de softwareleverancier de lopende rechtzaak die Sun heeft aangespannen wegens een inbreuk op het licentiecontract voor diens Java.
Microsoft ontkent echter dat het Sun wil tarten door deze programmatuur uit te brengen voordat er een oplossing is gevonden voor dit juridische geschil. Ondertussen lijkt het tegendeel bewezen te worden door het feit dat Visual J++ nog steeds alleen versie 1.1 van Suns Java Developers Kit (Jdk) ondersteunt. De nieuwste versie 1.2 van de Jdk bevat bepaalde basistechnieken die Microsoft niet ondersteunt in zijn producten en dat is het kernpunt van Suns juridische aanval. Bovendien ondersteunt Visual J++ ook niet de Java Foundation Classes en de Enterprise Java Beans van Sun.
Productmarketing-manager Mike Pryke-Smith van Microsoft reageert: "Toen we het licentiecontract voor Java tekenden, kwamen we overeen om te gebruiken wat toen beschikbaar was. We hebben nooit gezegd dat we elke volgende versie zouden ondersteunen. Dus leveren we ontwikkelingssoftware voor de funcionaliteit die we in licentie hebben." Naar verwachting komt de uiteindelijke versie van Visual J++ pas in de tweede helft van dit jaar uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.