Managed hosting door True

Apple toont Mac met koperchip

 

Apple Computer heeft als één van de eerste computerfabrikanten in de industrie toegang tot microprocessoren op basis van kopertechnologie. Deze week demonstreert interim-directeur Steve Jobs op het Seybold Seminar een Macintosh-computer met een 400 MHz Power PC 750-prototype van IBM's Cmos7s-koperchip.

De exacte systeemprestaties zijn afhankelijk van de mate van integratie tussen de Macintosh en de 0,2 micron CPU. IBM wist deze chip vorige maand tot een kloksnelheid van 480 MHz op te voeren. Volgens de fabrikant levert dit een prestatieverbetering van 20 procent op ten opzichte van de voorgaande Cmos6s Power PC 750-processor. De topsnelheid van dergelijke microchips zou echter tegen de 1000 megahertz liggen, zo beweert IBM.
Apple lijkt nu in politiek-gevoelige wateren te komen met zijn keuze voor IBM's Power PC-chips. Dat kan de relatie met Motorola schaden. Motorola is partner van IBM en Apple in het Power PC Consortium en werkt aan een eigen implementatie van de koperchip. Het bedrijf zegt dat zijn testen met succes zijn afgerond en dat het later dit jaar met producten komt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×