VS banken voorzien enorme 2000-kosten

Een toenemend aantal Amerikaanse banken meldt torenhoge millenium-kosten. De eeuwwisseling zal Citicorp, de bank waar oud-minister Ruding een hoge functie bekleedt, zeshonderd miljoen dollar kosten.

Chase Manhattan denkt voor 250 miljoen dollar te moeten verspijkeren aan de computersystemen. Bankers Trust verwacht er de komende drie jaar 180- tot 230 miljoen dollar aan kwijt te zijn.
De Amerikaanse beursautoriteiten (SEC) verplichten ondernemingen sinds kort hun millenium-plannen te openbaren. Tevens moeten ze aangeven hoeveel kosten daarmee zijn gemoeid. Merrill Lynch, de grootste Amerikaanse effectenmakelaar, verwacht dat de overgang naar 2000 275 miljoen dollar kost. De onderneming hoopt begin volgend jaar klaar te zijn. Eén van de grootste concurrenten, Morgan Stanley, denkt met 125 miljoen dollar klaar te zijn. Hoewel deze effectenhuizen veel geld in de oplossing steken, zijn ze er niet zeker van dat de eeuwwisseling geen problemen oplevert. Die kunnen ontstaan als bedrijven en instellingen waarmee ze zaken doen minder moeite hebben gedaan om hun systemen aan te passen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.