IBM neemt licentie op Suns Java-chip

IBM neemt een licentie op de Pico Java chip-architectuur van Sun Microsystems. De chips die IBM op basis van deze architectuur gaat fabriceren zijn geschikt voor verscheidene typen apparatuur, van horloges tot netwerkcomputers. De overeenkomst tussen de twee bedrijven voorziet in de vrijgave van het ontwerp van de processor.

Sun heeft de architectuur eerder al in licentie gegeven aan bedrijven als LG Semicon, Mitsubishi, NEC en Samsung. De Pico Java-processoren zijn in staat om direct instructies van een Java Virtuele Machine te draaien, zonder gebruik te maken van eenJava interpreter of eenjust in time compiler. Sun verwacht dat tegen het eind van het jaar de eerste Pico Java-chips op de markt komen.
Analisten reageerden verschillend op het nieuws. Tot de critici behoort Jim Turley van het bureau Micro Design Resources: "Dit is de zesde licentie voor Pico Java en er zijn nog steeds geen producten op de markt met deze chips. Op een zeker moment haal je dan je schouders op en denkt: so what.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.