Microsoft verhevigt strijd om Java

Java blijft de inzet van de hevige concurrentiestrijd tussen Sun Microsystems en Microsoft. Volgende week brengt het softwarebedrijf van Bill Gates bèta-versie 6.0 uit van Visual J++, de meest gebruikte Java-tool op de markt.

De nieuwe Microsoft-technologie zou een nieuwe en snellere virtuele machine hebben en nieuwe Windows Foundation Classes bevatten.
Onduidelijk is nog of de software op niet-Windows-platformen zal draaien. Daarnaast is nog onbekend of Microsoft voldoet aan de specificaties van Java, vastgelegd in de licentievoorwaarden van Sun.
In het licht van de rechtszalen tussen de twee aartsrivalen wacht de industrie gespannen af of Microsoft het Java-logo aan de nieuwe versie van Visual J++ gaat verbinden. Sun heeft een veelbesproken rechtszaak tegen Microsoft lopen over het niet volgens licentie toepassen van Java in Internet Explorer 4.0. Sun eist dat Microsoft het Java-logo van zijn browser verwijderd. Microsoft heeft vervolgens Sun voor de rechter gedaagd wegens contractbreuk. Sun levert niet de technologie die ze beloven, aldus Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.