Managed hosting door True

Microsoft verhevigt strijd om Java

 

Java blijft de inzet van de hevige concurrentiestrijd tussen Sun Microsystems en Microsoft. Volgende week brengt het softwarebedrijf van Bill Gates bèta-versie 6.0 uit van Visual J++, de meest gebruikte Java-tool op de markt.

De nieuwe Microsoft-technologie zou een nieuwe en snellere virtuele machine hebben en nieuwe Windows Foundation Classes bevatten.
Onduidelijk is nog of de software op niet-Windows-platformen zal draaien. Daarnaast is nog onbekend of Microsoft voldoet aan de specificaties van Java, vastgelegd in de licentievoorwaarden van Sun.
In het licht van de rechtszalen tussen de twee aartsrivalen wacht de industrie gespannen af of Microsoft het Java-logo aan de nieuwe versie van Visual J++ gaat verbinden. Sun heeft een veelbesproken rechtszaak tegen Microsoft lopen over het niet volgens licentie toepassen van Java in Internet Explorer 4.0. Sun eist dat Microsoft het Java-logo van zijn browser verwijderd. Microsoft heeft vervolgens Sun voor de rechter gedaagd wegens contractbreuk. Sun levert niet de technologie die ze beloven, aldus Microsoft.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/224169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×