Intel laat NCD slanke PC bouwen

Chipfabrikant Intel heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Network Computing Devices (NCD). De bedrijven gaan samen slanke client-bureaumachines ontwikkelen volgens de ontwerprichtlijnen die Intel afgelopen december presenteerde.

Intel heeft een aandeel van ruim 4 procent genomen in NCD, wat overeenkomt met ongeveer tien miljoen dollar. NCD gaat een referentieplatform ontwikkelen, gebaseerd op Pentium-chips en software van beide bedrijven. Intel levert de chips, de logische componenten en software. NCD fabriceert en verkoopt de slanke machines.
De eerste producten zullen in deze lente op de markt verschijnen. Ze zullen verkocht worden met Windows CE. De richtlijnen van Intel ondersteunen echter ook andere platformen, zoals Unix en Java. De markt voor slanke clients, variërend van netwerkcomputers tot Net PC's, wordt in het jaar 2000 geschat op een volume van tien miljoen stuks. In 2002 groeit dit naar 20 procent van de totale markt voor bureaumachines. Intel maakt zijn architectuur nu al klaar om met alle beschikbare platformen succesvol te zijn op deze markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.