Bedrijfsapplicatie krijgt XML-interface

Een groep IT-bedrijven zal volgende week bekend maken dat het een universele methode ontwikkelt om bedrijfsapplicaties uit te breiden middels de Extensible Markup Language-standaard (XML). Deze taal is vorige maand benoemd tot officiële standaard door het World Wide Web Consortium (W3C).

De XML Active Content Technologies Council (Xact) staat onder leiding van Datachannel en geniet de steun van ruim twaalf IT-firma's. Hieronder bevinden zich Anderson Consulting, NEC, Oracle, Sun Microsystems en Sybase. Datachannel verwacht ook steun van Microsoft en benadert op dit moment IBM en Netscape. De concurrenten Backweb en Wayfarer Communications zijn nog niet benaderd, zo zegt de Xact-leider.
De industriegroep wil een algemene methode leveren voor de uitbreiding van bedrijfssoftware met ondermeer publicatie- en abonneer-functionaliteit. Gebruikers kunnen dankzij XML als het ware een abonnement nemen op bepaalde soorten data door er voorgeprogrammeerde etiketten aan toe te kennen. Er is echter nog geen universele methode om de routering en publicatie van die data te automatiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.