Kodak aast op SGI en Disney wil Apple

Hardnekkige geruchten doen de ronde dat Walt Disney zou overwegen Apple Computer te kopen. Beide bedrijven weigeren commentaar. Verder zijn er - meer geloofwaardige - geruchten dat Eastman Kodak van plan is Silicon Graphics Incorporated (SGI) over te nemen. Ook hierop willen de ondernemingen geen officiële reacties geven.

De vermeende aankoop van Apple door Disney lijkt op het eerste gezicht niets meer dan roddelpraat, maar is bij nadere beschouwing wel degelijk zinnig. De twee bedrijven passen goed bij elkaar. Disney kan de merknaam van Apple flink versterken in de kinder- en onderwijsmarkt. Daarbij ontstijgt Disney het niveau van alleen computers; het omvat ook spellen, software en eventuele toekomstige producten. Apple op zijn beurt zou Disney meer technische kennis en status geven.
De eerstgenoemde reden doet het hele gerucht echter ook weer in aanzien krimpen. Disney opereert veel te breed om zich echt bezig te houden met 'alleen maar' computers en software. Bovendien heeft interim-directeur Steve Jobs van Apple al langere tijd goede banden met Disney, die de film Toy Story van Jobs' bedrijf Pixar Animation Studios produceerde en distribueerde. De eventuele aanwezigheid van een Disney-directeur op het hoofdkwartier van Apple kan dus heel andere redenen hebben.
Het bericht dat Kodak z'n zinnen heeft gezet op SGI lijkt minder eenvoudig te ontkrachten. Bepaalde onderdelen van SGI zouden te koop zijn nu het noodlijdende bedrijf in Rick Belluzzo een nieuwe directeur heeft gevonden. Niemand die dat hardop erkent, maar Kodak is overduidelijk uit op aanwezigheid in de elektronische wereld. De laatste tijd verloor de fotografiefirma terrein in de digitale foto-industrie aan leveranciers als HP en Intel. Bovendien heeft Kodak voldoende geld voor overnames. Het investeerde bijvoorbeeld onlangs fors in Live Picture en Picture Vision, twee bedrijven die producten voor digitale beeldbewerking ontwikkelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.