Justitie en staten samen tegen Microsoft

Een onbekend aantal Amerikaanse staten zou geïnteresseerd zijn in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Justitie om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen Microsoft. Dat overheidsorgaan hield deze week in San Francisco een bijeenkomst van twee dagen met ongeveer twintig vertegenwoordigers van tien staten.

Het voornaamste onderwerp van deze gesloten vergadering zou 'procedures' zijn geweest. De deelnemende lokale overheidsfunctionarissen zouden hun krachten willen bundelen met Justitie om de zakelijke praktijken van Microsoft tegen het licht te houden. Tot nog toe hebben de staten Californië, Connecticut, Illinois, Massachusetts, New York, South Carolina, Texas en Wisconsin op eigen houtje al stappen ondernomen tegen de softwaregigant. Zij onderzoeken momenteel 'mogelijk monopoliserende tactieken van Microsoft'.
Woordvoerder Jim Cullinan van de softwareleverancier meldt dat zijn bedrijf meewerkt aan de diverse onderzoeken en benadrukt dat geen laakbare werkwijzen zijn gehanteerd. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze zullen inzien dat Microsoft geen wetten breekt", zei Cullinan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.