Microsoft neemt aandeel in General Magic

Microsoft investeert zes miljoen dollar in softwarefirma General Magic, die intelligente agenten en netwerkprogrammatuur produceert. Het bedrijf van Bill Gates krijgt hiermee toegang tot de Serengeti-technologie van General Magic. Microsoft wil deze netwerkdiensten voor midden dit jaar integreren in Internet Explorer en Outlook.

Serengeti is ontworpen om informatie uit e-mails, faxen, adresboeken, kalenders, nieuws en aandeelkoersen te bundelen. Het product is toegankelijk via zowel een webbrowser als de telefoon, dankzij eenvoice user interface. General Magic zegt dat deze software bedoeld is voor mensen die overal en altijd toegang moeten hebben tot hun informatie.
De laatste tijd ging het de fabrikant van Serengeti niet voor de wind. Het bedrijf leed in het derde kwartaal, dat eind september vorig jaar is afgesloten, een netto verlies van 4,8 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal in 1996 was er zelfs een negatief saldo van 12,4 miljoen dollar. Gezien de omzet lijkt er echter een stijgende lijn te zijn: afgelopen derde kwartaal 2,6 miljoen dollar, tegenover achthonderdduizend dollar in dezelfde periode in het jaar daarvoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.