CA staakt strijd om CSC

Computer Associates (CA) geeft het overnamegevecht om Computer Sciences Corporation (CSC) op. Deze strijd eindigt net zo bitter als hij begon: CA laat het overnamebod van 9,18 miljoen dollar op 16 maart om middernacht verlopen. De aandeelhouders van CSC zullen naar alle waarschijnlijkheid niet ingaan op dat bod.

CA-directeur Charles Wang beschuldigde zijn CSC-tegenhanger Van Honeycutt in een brief dat die bevooroordeeld en koppig is. "Hij riskeert liever schade aan CSC's zaken en de daarmee gepaard gaande waardedaling, dan dat hij onderhandelt met Computer Associates, ondanks onze herhaalde aanbiedingen om de overname te bespreken", aldus Wang. Volgens de officiële verklaring van CA wordt het aanbod ingetrokken omdat deze kwestie op een langlopende strijd leek uit te lopen. "Dat zou ongezond zijn voor beide bedrijven en voor de industrie als geheel", aldus een woordvoerder.
De door CA gewenste overname van CSC is tot nog toe geteisterd door vijandigheid, wederzijdse beschuldigingen en zelfs rechtszaken. Op 18 december spraken Wang en Honeycutt met elkaar over een mogelijke fusie. CA doet vervolgens op 11 februari een vriendelijk overnamebod van 9,2 miljard dollar, oftewel 108 dollar per aandeel. De softwareleverancier verandert dit nog geen week later in een vijandelijk bod en reageert niet op een hogere eis van 114 dollar per aandeel.
CSC slaat het hele bod op 19 februari af en begint vijf dagen later een rechtszaak wegens pogingen tot omkoping door CA en directeur Wang. De stemming verslechter nog verder op 2 maart doordat CSC overweegt met een ander bedrijf te fuseren om CA af te slaan. De rechtszaak wordt ondertussen uitgebreid. Gisteren besloot CA om de strijd per 16 maart te staken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.