Gemnet en Justitie delen firewall

Gemnet en het ministerie van Justitie gaan voor hun beveiliging gebruikmaken van een gedeelde firewall. Zij zijn daarmee de eerste organisaties die kiezen voor deze, door Roccade Megaplex aangeboden, beveiliging tegen inbraken via Internet.

Aangezien zo'n voorziening erg duur is, probeert Roccade een gezamenlijke beschermingsconstructie in te richten en de kosten te delen. Volgens productmanager Rinus Lindoorn zal ook het Kadaster de nieuwe dienst afnemen.
Een firewall die het bedrijfsnetwerk voor ongewenst bezoek vanaf Internet moet afschermen, kost volgens hem minimaal 500.000 gulden en stelt organisaties ook voor een niet eenvoudig beheerprobleem. Op dat vlak liggen de voordelen van een gezamenlijke aanpak. Nadeel is dat afnemers afspraken moeten maken over de wijze waarop de voorziening moet worden ingericht. Om te voorkomen dat krakers die de gezamenlijke firewall voorbij zijn, toegang krijgen tot alle lan's is het product opgedeeld. Het bestaat uit een gezamenlijk centraal deel en een decentraal gedeelte voor elk afzonderlijk lokaal netwerk.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.