Simac wil Duits deel van Digital

Simac Techniek koopt met ingang van 15 december een deel van Digitals dienstverlening in Duitsland. De Amerikaanse directieraad van het door Compaq overgenomen Digital heeft deze verkoop vandaag goedgekeurd. Simac legt hiervoor een onbekend bedrag in contanten neer en financiert dit door de uitgifte van 190.000 aandelen.

"Onze overnames van de laatste tijd komen neer op uitgaven van dertig tot veertig miljoen gulden, waarvan deze laatste een flink deel uitmaakt", zegt financieel directeur Ron Sijtsma van Simac. Die dienstverlener koopt nu Digitals hele Duitse service-afdeling voor het mkb (midden- en kleinbedrijf) wat neerkomt op ongeveer drieduizend klanten met in totaal zesduizend onderhoudscontracten. "Ze behouden dus alleen de echt grote klanten", aldus Sijtsma.
Onder de over te nemen divisie valt ook een Repair Center dat is gespecialiseerd op het gebied van geldautomaten (ATM's) en reparaties op het niveau van computerchips. Ruim honderdvijftig Digital-medewerkers in acht vestigingen zullen voortaan werknemers van Simac zijn. "Tenminste, er is nog één ontbindingsclausule voor de overname", vertelt Sijtsma. "Minstens 80 procent van het personeel moet wel over willen gaan. Maar bij 60 procent, mits dat de juiste mensen zijn, zie ik de overname ook wel zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Redactie Computable