KPN verlaagt telefoontarieven

KPN Telecom zal op 1 januari 1999 de tarieven voor nationaal en internationaal telefoonverkeer verlagen. Het bedrijf heeft hierover een akkoord bereikt met de toezichthouder Opta.

Het zondagstarief voor lokaal verkeer gaat met 33 procent omlaag en kost twee cent per minuut. Ook bellen buiten de regio wordt goedkoper; de tarieven dalen met ongeveer anderhalve cent. Belbudget-abonnees gaan er niet op vooruit. De tarieven voor het bellen naar het buitenland gaan ook omlaag. Een minuut spreken met België en Duitsland gaat 35 cent kosten. Dit was veertig cent. Ook bellen met ondermeer Australië, Canada, Amerika, Brazilië en Argentinië wordt goedkoper. De Belplus-abonnementen gaan een gulden omlaag. Het effect van de tariefsverlaging op de nationale gesprekskosten bedraagt voor de gemiddelde consument ongeveer 10 procent. De prijsmaatregelen voor nationale telefonie hebben gerekend over een heel jaar voor KPN een effect op de omzet van circa 330 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.