Microsoft tempert verwachtingen

Microsoft rapporteerde uitstekende cijfers over het tweede kwartaal van het lopende boekjaar. De winst steeg met 52 procent tot 1,13 miljard dollar.

De omzet ging met 34 procent omhoog tot 3,59 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder waren de omzet- en winstcijfers respectievelijk 2,68 miljard en 740 miljoen. Het tweede kwartaal eindigde op 31 december 1997.
De inkomsten uit software van verkochte PC's stegen met 40 procent. De opbrengsten uit platform-producten groeide met 26 procent. De verkoop van desktop-applicaties nam met 43 procent toe. Sterke groei in Noord-Amerika en Europa compenseerde de omzetdaling van 8 procent in Azië. De juridische strijd met het Amerikaanse ministerie van Justitie over Internet Explorer heeft geen verstrekkende nadelige financiële gevolgen gehad, zo zegt het bedrijf.
De softwarefabrikant waarschuwt dat de tweede helft van het huidige fiscale jaar minder rooskleurig zou kunnen verlopen dan de eerste twee kwartalen. Het bedrijf houdt rekening met een omzetdaling van driehonderd miljoen dollar. Het zegt de effecten van de Aziatische crisis steeds meer te voelen. Daarnaast lanceert het in deze maanden geen nieuwe producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.