Ledenaantal HCC groeit sterk op beurs

De HCC-dagen zijn met 116 duizend bezoekers (vorig jaar 113 duizend) opnieuw een groot succes geworden. Ondanks de vrieskoude ging er op zondag zelfs een recordaantal van 40 duizend bezoekers door de poorten van de Utrechtse Jaarbeurs. Nederlands grootste computerclub wierf tijdens deze dagen een groot aantal nieuwe leden.

Door de nieuwe opzet met zes hallen in plaats van vier, konden de massaal opgekomen koopjesjagers zich gemakkelijker een weg banen langs de ruim vijfhonderd stands.
De HCC-dagen wisten hun faam waar te maken als de populairste computerbeurs van de Benelux. Enkele grotere winkelketens als Vobis en Dynabyte waren dit jaar afwezig. Het publiek kwam vooral voor randapparatuur als goedkope scanners. Ook videokaarten, geluidskaarten en los geheugen vonden veel aftrek.
HCC wist drieduizend nieuwe leden in te schrijven tegen vijftienhonderd vorig jaar. Ook meldden zich veel leden voor het nieuwe HCC-net, dat moet uitgroeien tot de omvangrijkste virtuele gemeenschap van ons land.
De opbouw van deze virtuele gemeenschap start op 1 januari met de eerste 10.000 gebruikers. De rest van de belangstellenden moet wachten tot na 1 januari. De HCC heeft gekozen voor een stapsgewijze introductie omdat het HCC-net gedurende de eerste drie maanden nog moet worden ingericht.
De grote attractie van het HCC-net, onbeperkt websurfen, zal al wel direct beschikbaar zijn. De leden kunnen tegen een eenmalige bijdrage van 17,50 gulden toegang krijgen tot het HCC-net. Verder betalen ze alleen de gebruikelijke lidmaatschapskosten van 75 gulden. Voor het realiseren van HCC-net is onlangs een principe-akkoord gesloten. Deelnemers zijn KPN Telecom, Nl-net (Uunet), IDG, Pbna en de HCC zelf. De vereniging telt momenteel 98 duizend leden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.