Nederlanders scoren in Thinkquest-finale

De jaarlijkse Thinkquest competitie heeft weer een aantal winnende teams opgeleverd waarvan Nederlandse scholieren deel van uitmaakten. Deze internationale Internet-wedstrijd voor scholieren kent diverse categorieën.

In twee daarvan, te weten 'Science & Mathematics' en 'Interdisciplinary' ging de eerste prijs naar Nederlandse deelnemers. In de laatstgenoemde categorie gingen de tweede en derde prijs ook naar landgenoten.
Onno Faber van het Montessori Lyceum Herman Jordan uit Zeist ontving als winnaar bij Science & Mathematics een studiebeurs ter waarde van 15.000 gulden met zijn website 'Dolphins - The Oracles of the Sea'. Eenzelfde bedrag ligt klaar voor Jeroen Bakker van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur; hij won bij de categorie Interdisciplinary met 'Volcanoes Online'. De Groningse student Simon Wisselink won de tweede prijs met 'The Living Afrika'. Vorig jaar werd hij nog overall-winnaar met een site over de Himalaya. De derde prijs in deze groep ging naar Thijs Jacobs, leerling aan het Bernardinus-college uit Heerlen, voor de web-pagina 'Death: An Inquiry Into Man's Mortal Weakness'.
In totaal drongen 39 teams door tot de finale. In vier daarvan zat een Nederlandse deelnemer. Zij vielen allemaal in de prijzen. De websites zijn te bezichtigen ophttp://library.advanced.org.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable