Surfnet voert snelheid naar VS fors op

Teleglobe International gaat voor Surfnet een verbinding opzetten met de Verenigde Staten met een capaciteit van 155 megabit per seconde. Medio januari worden de eerste tests uitgevoerd.

De verbinding kan dan per 1 februari daadwerkelijk operationeel zijn. De huidige lijn van 45 Mbit per seconde blijft behouden. Vanaf genoemde datum kan Surfnet 200 Mbit per seconde bieden. Dit blijft zo tot 20 april, want dan loopt het contract voor de 45 Mbit verbinding af. Het ligt in de bedoeling om dan een tweede 155 Mbit lijn in te stellen zodat Surfnet uiteindelijk kan beschikken over 310 Mbit snelle gegevensoverdracht naar de Verenigde Staten.
De verbindingen worden tot stand gebracht tussen de pop-servers van Surfnet in Amsterdam (bij Sara) en New York. ook wordt er een 155 Mbit-lijn operationeel met het publieke Internet.
Vanuit New York komt er een 45 Mbit-verbinding met Star Tap in Chicago, waarvandaan koppelingen met ander hogesnelheidsnetwerken kunnen worden gerealiseerd. Dit biedt Surfnet de mogelijkheid om met Amerikaanse universiteiten te participeren in experimenten met hoge doorvoersnelheden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.