EZ wil wedstrijd voor jonge IT'ers

Het ministerie van Economische Zaken zal met het bedrijfsleven, onderwijs en andere educatieve instanties een wedstrijd organiseren voor jongeren die geïnteresseerd zijn in automatisering.

Deze competitie moet de indruk onder de jongeren wegnemen dat informatica-studies of IT-beroepen moeilijk zijn en volledig in de exacte hoek liggen.
"Hoewel dit voor de hoogste categorie opleidingen en daarop gebaseerde beroepen mogelijk juist is, geldt dit maar een klein deel van de grote hoeveelheid vaardigheden en activiteiten", aldus het ministerie. Weinig mensen zien echter in dat IT niet per definitie gelijk staat aan 'moeilijk' en 'exact'. De betrokken organisaties proberen met dit initiatief een juist beeld te creëren. Uiteindelijk zullen de deelnemers automatisering moeten zien als een interessante en uitdagende sector, waarin een leuke carrière valt op te bouwen.
Op dit moment wordt onderzocht wat de meest geschikte vorm is voor deze wedstrijd. Men denkt hierbij aan een speels concept om de doelgroep - die al wordt overvoerd met informatie - te bereiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.