Matchbank overweegt rechtszaak tegen PCM

Werving- en selectiebureau Matchbank overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen uitgever Perscombinatie Meulenhoff. De intermediair, die intensief gebruikmaakt van Internet, is het niet eens met de beslissing van PCM om Matchbank niet toe te laten op de nieuwe arbeidsmarktsite Clickwork.

Volgens directeur Peter Fontijn van Matchbank was er al mondelinge overeenstemming bereikt met PCM om hieraan deel te nemen. "Deze beslissing is later door de directie van de uitgever ingetrokken." Volgens Fontijn beschouwt PCM zijn bedrijf als een concurrent. Matchbank accepteert deze ontwikkelingen niet en overlegt momenteel met juristen over een gang naar de rechter. Verder zal het bureau een klacht wegens misbruik van een monopoliepositie indienen bij het ministerie van Economische Zaken.
De onderneming heeft de zaak gemeld bij de brancheorganisatie voor werving- en selectiebureau Oaws. Deze steunt volgens secretaris Lucas Goes de klacht van Matchbank. "Deze zaak is belangrijk voor de toekomst. PCM vormt samen met De Telegraaf de enige toegangsweg tot de landelijke dagbladen. Door de weigering van PCM wordt onze leden een belangrijk kanaal ontzegd."
Peter Fontijn zegt dat Internet een belangrijk medium voor zijn organisatie is. "Ongeveer 62 procent van onze sollicitanten melden zich aan via Internet." PCM wilde geen commentaar geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable