Overeenstemming ICK-cao dichterbij

Alle betrokken partijen zullen de nieuwe ICK-cao ondertekenen op 1 april 1999. Dat is althans de verwachting van veel belanghebbenden "De wil om eruit te komen is erg groot", zegt Jan Verbaan van De Unie.

"Er is meer begrip voor elkaar en het is duidelijk dat er zaken vallen te doen", zegt Gerard van Hees van FNV Bondgenoten. De vorige overeenkomst, uit 1997, is niet ondertekend door VHP en FNV. Deze bonden nemen wel deel aan de onlangs gestarte onderhandelingen over de verlenging van die cao voor de informatie-, communicatie- en kantoortechnologiebranche. Zowel Werkgeversorganisatie Vereniging ICT Nederland als FNV en VHP zijn redelijk optimistisch.
De betrokken partijen hebben deze week de Flexivut-regeling voor de ICK-sector verlengd tot 31 december 2000. "De sfeer tijdens de onderhandelingen was uitstekend", meldt Simon van Dijk van werkgeverszijde. Aangezien dezelfde partijen onderhanden over de nieuwe ICK-cao, is de verwachting dat ook deze gesprekken goed aflopen. Jeroen Sparla van de VHP stelt dat deelname wel afhangt van de inhoud van de overeenkomst en dat hierover nog weinig te zeggen valt. "Maar het is duidelijk dat de branche in de tussentijd een stuk rijper voor een cao is geworden." Volgens Sparla heeft de verandering van de personen aan tafel de afgelopen tijd positief gewerkt. Van Hees sluit zich hierbij aan.
De huidige Flexivut-regeling maakt het voor werknemers mogelijk om op 61-jarige leeftijd uit te treden. In de nieuwe overeenkomst is opgenomen dat het vanaf 1 april 1999 ook al mogelijk zal zijn te stoppen op 58-jarige leeftijd. De werknemersbijdrage is verlaagd met 5 procent. De partijen hebben tevens een studie afgesproken naar een pensioen- of prepensioenregeling voor de ICK-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.