Philips vierde hoofdsponsor Sterrekind

Met de ondertekening van een grote cheque is Philips de vierde hoofdsponsor geworden van de Stichting Sterrekind. Tegelijkertijd is met het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag een derde ziekenhuis opgenomen in dit project.

Sterrekind is een project dat zich richt op kinderen die lang of vaak in ziekenhuizen verblijven. Het hoopt met snelle netwerkverbindingen en multimediacomputers zieke kinderen voeling te laten houden met ouders en school, en ze via een driedimensionale virtuele wereld te laten spelen en leren met elkaar en met de buitenwereld.
De Stichting is in februari van start gegaan in het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam en het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar is nu het Juliana Kinderziekenhuis aan toegevoegd. Naar verwachting komen daar komend jaar nog twee (kinder)ziekenhuizen van buiten de Randstad bij. De Stichting noemt de toetreding van Philips "een belangrijke stimulans voor de groei van Sterrekind". In de deelnemende ziekenhuizen komt een speciale Sterrekind Lounge, bedoeld voor kinderen die geen geïsoleerde behandeling krijgen.
De cheque werd namens Philips ondertekend door president Cor Boonstra en executive vice president Roel Pieper. Sterrekind mag met recht het 'kindje' van Pieper genoemd worden. Dit is de vierde onderneming op rij die met Pieper als directeur een dergelijk initiatief ondersteunt. Al in mei 1995 stond hij als ceo van UB Networks mede aan de wieg van Starbright, de Amerikaanse voorloper van Sterrekind. Na UB Networks moesten Piepers volgende werkgevers Tandem Computer en Compaq Computers er aan geloven. Het Goudse bedrijf is nog steeds sponsor, net als Microsoft en Nuts Verzekeringen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable