Avalix kiest voor Brits keurmerk

Detacherings- en consultancybedrijf Avalix Groep neemt als eerste IT-bedrijf deel aan een proefproject met 'Investors in People'-keurmerk. Dit uit Groot-Brittannië overgewaaide programma certificeert organisaties die veel aan scholing en ontwikkeling van hun werknemers doen.

Het ministerie van Economische Zaken organiseert de proef. Vijftien Nederlandse bedrijven doen eraan mee.
René Vos, oprichter en algemeen directeur van Avalix, gelooft in een benadering waarbij "de nadruk ligt op de satisfactie van het personeel." Dat betekent: "veel investeren in trainingprogramma's,management development en organisatiestructuren." Echter, "alle IT-bedrijven roepen dat ze goed zijn inhuman resource management (hrm)." Daarom is een onafhankelijk kwaliteitsmerk gezocht. Er zijn zo'n vijfhrm-labels bekeken. Gekozen is voor het Investors in People-keurmerk. "Dat is qua strengheid te vergelijken met detotal quality management-aanpak."
Bij Avalix is 75 procent van de werknemers hoog gekwalificeerd en ervaren. De gemiddelde personeelsgroei is 40 procent. Het verloop ligt met 6 à 7 procent onder het marktgemiddelde. "Daarbij stapt het leeuwendeel van de vertrekkende mensen over naar onze klanten. Ze kiezen dan voor meer zekerheid."
Begonnen met een omzet van acht miljoen gulden zit Avalix dit jaar op zo'n 120 miljoen aan opbrengsten. De directeur wil zijn groep uitbouwen tot een totale IT-oplosser. "Ik verwacht dat de IT-wereld over een paar jaar bestaat uit enkele grote toeleveranciers en een hele grote groep onderaannemers. Ik wil bij die selecte groep IT-partners behoren." Avalix kreeg vorige week een beursnotering aan de Amsterdamse AEX. Dat moet meer naamsbekendheid en kapitaal voor overnames opleveren. Het bedrijf mist nog consultants voor de ontwerpfases in automatiseringstrajecten en specialisten op het gebied van Oracle- en Microsoft-tools en erp-implementaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable