Softwareprojecten om in te investeren

De Stichting Technologie Rating heeft een top-4 samengesteld van softwareprojecten die financiële ondersteuning zullen krijgen. Winnaar is Cicero Dental Systems uit Hoorn. Daarna komen Pluriform Software (Veghel), Jupiter Informatie & Management (Noordwijk) en Iris Investment Support Systems (Amsterdam).

Deze vier innovatieprojecten uit de softwarebranche zijn een investering waard, aldus de Stichting. Ze hebben een 'investment grade rating' gekregen. Het betreft projecten met een zeer innovatief karakter en een veelbelovend (internationaal) potentieel.
Die conclusie is getrokken na een uitgebreide analyse van de betrokken projecten. Daarbij is gekeken naar zowel de technische als de commerciële potentie. De projecten zijn beoordeeld met behulp van een speciale rating-methode. In het kader van het Project Software zijn elf innovatieprojecten tegen het licht gehouden.
De Stichting is in 1997 gestart met het Project Software. Het ministerie van Economische Zaken had daartoe opdracht gegeven. Het project valt binnen het kader van het Software Actieplan (SWAP 2000). Ook de Fenit is erbij betrokken.
Cicero Dental Systems ontwikkelt een automatisch fabricageproces voor tandheelkundige restauraties. Voor het modelleren van kappen en kronen is een cad-module ontwikkeld. De Stichting noemt de software van hoog niveau, terwijl de commerciële potentie zeer groot zou zijn.
Technologisch zeer innovatief is de objectgeoriënteerd tool, die Pluriform Software heeft ontwikkeld voor het bouwen van informatiesystemen. In samenwerking met een sterke softwarepartner is een aanzienlijk marktaandeel te winnen, zo luidt het oordeel.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable